Хлебарки. Премахване на хлебарки

Хлебарки. Премахване на хлебарки.

Хлебарките са едни от най-вредните насекоми живеещи в пряка близост до човека. Те са активни през цялата година. Ето защо премахването на хлебарки в частни жилища, ресторанти, хотели, здравни заведения и други обекти застрашени от тези вредители трябва да се извършва с качествени препарати целогодишно и съобразно нуждите на конкретния обект. На пролет и есен числеността на хлебарките в сградите с парно отопление рязко се увеличава.Това се дължи на спирането и пускането на парното отопление – тогава различните видове хлебарки в следствие на температурните промени сменят местообитанието си и се заселват масово в жилищата ни.

Доказано е, че хлебарки са съществували още преди 320 млн.г. Това се дължи на повсеместното им разпространение и способността им лесно да развиват резистентност (устойчивост) към прилаганите срещу тях препарати. Някои хора смятат, че съществуват 1-2 вида хлебарки, а всъщност те са над 4000. За щастие в България основните видове хлебарки са само три: Черна (ориенталска) хлебарка (Blatta orientalis), Кафява (германска) хлебарка (Blattella germanica) и Кафяво-ивичеста (мебелна) хлебарка.

Ето защо по-добре се доверете на квалифицирани специалисти с опит в унищожаването на хлебарки. Така ще избегнете първо загубата на време и второ ще предотвратите създаването на резистентна популация от хлебарки в следствие на неправилно подбрани препарати и липсата на специализирана техника за нанасянето им.


Премахване на хлебарки по домове и офиси

Унищожаване на хлебарки по търговски обекти и заведения с обществено предназначение

Почистване от хлебарки - съвети